Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В новата позиция на „Хамас“ остават „неоснователни искания“, обявиха от канцеларията на израелския премиер Нетаняху

[post-views]
Нетаняху е заявил пред САЩ, че е против създаването на палестинска държава след войната

Канцеларията на министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху обяви в изявление, че новото предложение на радикалната палестинска групировка „Хамас“ за примирие в ивицата Газа остава базирано на „неоснователни искания“, предаде Ройтерс.

По-рано агенцията съобщи, че ислямисткото движение е представило на посредниците по преговорите с Израел своите условия за примирие в ивицата Газа. Ройтерс се позова на изявление на групировката.

„Цялостният възглед“ на „Хамас“ за бъдещо спиране на огъня в анклава включва изтегляне на израелските въоръжени сили от крайбрежната територия, връщане на изселените палестинци на местата, където са живеели, размяна на палестински затворници за израелски заложници, държани от „Хамас“, както и достъп на хуманитарна помощ до местното население, уточнява агенцията.

Като цяло радикалната палестинска групировка изисква прекратяване на „агресията“ спрямо палестинците в ивицата Газа.

В изявлението на канцеларията на Нетаняху се казва, че осъвременена позиция по въпроса ще бъде представена днес на израелския военновременен кабинет.

Войната между Израел и ислямисткото палестинско движение започна на 7 октомври миналата година. Тогава бойци на „Хамас“ осъществиха кърваво нападение в Южен Израел, след което израелските сили предприеха ответно настъпление към ивицата Газа, припомня Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани