Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Йеменските хуси съобщиха, че съдбата на кораба „Галакси лийдър“ и неговия екипаж е „в ръцете“ на „Хамас“

[post-views]
Кап. Папукчиев: Очаква се целият екипаж от пленения „Galaxy Leader” да бъде освободен

докато не приключи войната в Газа, а хусите твърдят, че съдбата на моряците вече е в ръцете на „Хамас“, съобщи Си Ен Ен.

На 19 ноември в Червено море хеликоптер на хусите отвлече товарния кораб като въоръжени бунтовници превзеха плавателния съд и взеха за заложници членовете на екипажа на кораба: 17 филипинци, двама българи, трима украинци, двама мексиканци и румънец.

От отвличането са изминали вече близо 120 дни и според високопоставен филипински правителствен служител няма индикации, че хусите са готови да ги освободят, докато не приключат военните действия.

Едуардо де Вега, служител на филипинското министерство на външните работи, който наблюдава милиони филипински работници мигранти, казва, че нищо не може да се направи, тъй като хусите казали „че те ще продължат да държат кораба и всички членове на екипажа, докато не видим край на военните действия в Газа“, каза той пред Си Ен Ен.

Министерството на външните работи (МВнР) на България  работи съвместно с партньори и държави, които имат техни граждани на борда на корабите „Галакси лийдър“ и „Руен“, за освобождаването на плавателните съдове и екипажите им, съощиха за БТА от дипломатическото ни ведомство през декември.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани