Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Наш колега с книга за футбола в Монтана

[post-views]
Наш колега с книга за футбола в Монтана

Книгата си „Футбол вече 100 лета”, посветена на развитието на най-популярния спорт в Монтана, представи нашият колега Александър Гигов в Музея на спорта в Националния стадион „Васил Левски”. Сред присъстващите беше един от най-известните български футболисти – Стилиян Петров, както и многобройни спортни репортери от различни медии.

Наш колега с книга за футбола в Монтана
Фото авторът

Авторът на книгата е едно от уважаваните имена в родната спортна журналистика. И в момента Сашо Гигов сътрудничи на нашия вестник (във всеки брой списва спортната страница – б. а.), след като в продължение на много години беше и част от редакционния ни състав.

В книгата той представя истории от развитието на футбола в родния си град Монтана, определян, по думите му от някои като „НЕфутболен град”. Сашо оборва това твърдение. Прави го с подробна фактология, развита чрез любопитни и картинни разкази за футболната история на града. Представени са първото игрище, първия клуб, първия мач. Основен акцент в книгата е фактът, че от Монтана тръгва славния спортен път на Стилиян Петров – един от най-успешните български футболисти. Оказва се, че когато той е бил в детския отбор на тогавашния местен футболен клуб, Сашо му е бил треньор. Затова в книгата има няколко истории, свързани с футболиста, за когото авторът и досега е Тренера.

Той беше старателен, обичаше да бъде първи, припомни Сашо пред присъстващите. И сред възторжните им ръкопляскания връчи на футболиста шише с лимонада, така, както го е наградил и някога, заради успехи на терена…

За мен е голямо удоволствие да съм тук днес, сподели трогнат Стилиян Петров. „Най-хубавите ми спомени са от изграждането ми като футболист. Като един млад човек, талант, имах невероятни треньори, един от които – Сашо Гигов, ми даде тази бутилка лимонада. Това беше моята първа награда, с която осъзнах, че нещата се постигат с труд и дисциплина”, изтъкна именитият футболист.

Младите хора трябва да вярват, да знаят, че могат да успеят независимо от всичко и независимо къде са родени и как живеят, обобщи Сашо Гигов, преди със Стилиян Петров да започнат да дават автографи на присъстващите. (БА)

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани