Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Броят на загиналите в Одеса при вчерашния ракетен удар нарасна на 21 души, в града и областта е обявен траур, съобщи областният управител

[post-views]
Укринформ: През последното денонощие при руските нападения на територията на Украйна са убити 10 цивилни и са ранени 43 души

Броят на загиналите в Одеса при нанесения вчера ракетен удар се увеличи на 21 души, съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер в приложението „Телеграм“.

В болниците продължават да се лекуват 40 души, пострадали при вчерашните експлозии. От тях 9 души са в тежко състояние, информира Кипер.

Днес в украинския черноморски град и Одеска област е обявен траур за загиналите.

Това е най-масовият руски терористичен акт в Одеса по брой на жертвите, се посочва в съобщението на областния управител в „Телеграм“.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгород-Днестровски район.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани