Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ съобщиха, че хусите са изстреляли три ракети от Йемен по посока на Червено море

[post-views]
Представител на хусите заяви, че няма жертви при американския удар рано тази сутрин по цели в Йемен

Централното командване на въоръжените сили на САЩ (СЕНТКОМ) съобщи, че хусите са изстреляли от контролираните от тях територии в Йемен три балистични противокорабни ракети по посока на Червено море, предаде Ройтерс.

СЕНТКОМ допълва, че няма данни за пострадали и щети.

Преди това Британската организация за морски търговски операции (ЮКМТО) и частната компания за морска сигурност „Амбри“ съобщиха за ново нападение на неизвестни извършители срещу кораб край бреговете на Йемен.

Според ЮКМТО това се е случило на 65 морски западно от йеменското пристанище Ходейда, като капитанът на товарния съд е съобщил за взрив вдясно на борда на разстояние от съда. Нито корабът, нито екипажът са пострадали, се казва в съобщението, разпространено късно снощи.

Според „Амбри“ корабът е танкер за втечнен газ, който преди е бил американска собственост и плава през Червено море под флага на Маршаловите острови. Компанията съобщава за два взрива до съда, избухнали в разстояние от 40 минути. Екипажът на кораба е съобщил за активност на безпилотни летателни апарати близо до кораба, които са били забелязани над два часа след първата експлозия.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани