Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първият чартърен полет с американски граждани, бягащи от Хаити, кацна в Маями

[post-views]
Правителството на Хаити издаде дългоочаквания указ за преходен политически съвет

Чартърен полет с десетки американски граждани, бягащи от ширещото се насилие на бандите в Хаити, кацна в неделя в Маями, предаде Асошиейтед прес, като се позова на Държавния департамент на САЩ. Повече от 30 американски граждани са били на борда на чартърния полет, се казва в изявление на властите.

Полетът пристигна на международното летище в Маями, след като по-рано този месец посолството на САЩ в Порт о Пренс призова американските граждани да напуснат „възможно най-скоро“, тъй като Хаити е обхваната от хаос.

Главното летище в Порт о Пренс остава затворено след нападенията на банди, които от седмици бушуват в Хаити и доведоха много хора до ръба на глада. Този уикенд правителствени и хуманитарни агенции съобщиха за разграбване на хуманитарни доставки в резултат на влошаване на ситуацията.

Държавният департамент обяви в събота, че ще предложи ограничени чартърни полети за американски граждани от по-малко хаотичния северен град Кап Хаитиен.

Длъжностните лица заявиха, че не могат да осигурят наземен транспорт до Кап Хаитиен и че американските граждани трябва да обмислят чартърните полети, само ако смятат, че могат да достигнат безопасно до летището в Кап Хаитиен.

Източник: bta.bg

Най-ново

Избрани