Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелските въоръжени сили съобщиха, че са убили 90 бойци в болницата „Аш Шифа“ в Газа

[post-views]

Израелските въоръжени сили днес заявиха, че са убили около 90 бойци и са арестували 160 при операция в болницата „Аш Шифа“ в Газа, предаде Ройтерс.

„Аш Шифа“ бе най-голямата болница в ивицата Газа преди войната и сега е едно от малкото здравни заведения в северната част на анклава, работещи поне частично. В нея са намерили подслон и разселени цивилни.

„През изминалия ден войските елиминираха терористи и откриха оръжия в района на болницата, като същевременно не допуснаха да пострадат цивилни, пациенти, медицински екипи и медицинско оборудване“, се казва в изявление на въоръжените сили.

Израелските сили нахлуха в болницата в ранните часове в понеделник, припомня Ройтерс. Военните казаха, че са изпратили спецчасти, подкрепяни от пехота и танкове, въз основа на разузнавателна информация, че болницата отново се използва от бойци.

Миналия ноември Израел бе подложен на ожесточени критики, след като военните за първи път нахлуха в болница „Аш Шифа“. Войниците откриха тунели там, които по думите им били използвани от „Хамас“ като центрове за командване и контрол. „Хамас“ и медицинските служители отричат, че болницата се използва за военни цели и за убежище на бойци.

Източник: bta.bg

Избрани