Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин се обяви за засилване на ролята на въоръжените сили и службите за сигурност

[post-views]
Путин търпи морални загуби от войната в Украйна, международната му изолацията нараства, заяви говорител на ЕК

След преизбирането си руският президент Владимир Путин се обяви за по-нататъшно засилване на ролята на военните организации и силите за сигурност, предаде ДПА.

„Разбира се, днес – особено днес – укрепването на отбранителната способност и сигурността на руската държава е особено важно“, заяви Путин пред държавната информационна агенция ТАСС на среща с лидерите на парламентарните групи.

Руският президент за пореден път представи като агресор нападнатата от Русия Украйна и заяви, че руският народ няма да бъде сплашен. Според него засиленият обстрел на граничещите с Украйна райони на Русия водят до точно обратното на това, което е целял противникът.

Има жертви от руска страна, но те са малко в сравнение с броя на жертвите и мащаба на разрушенията, които Русия е нанесла на Украйна, отбелязва ДПА, като посочва, че Путин призова собствения си народ към смелост от Москва, но не е посещавал фронта от началото на войната преди повече от две години и напоследък стои настрана и от руските региони, които са подложени на обстрел.

В сравнение с това, украинският президент Володимир Зеленски посети многократно фронтовите зони, припомня агенцията.

Освен това на срещата Путин заяви, че руските власти не могат да „почиват на лаврите си“. В живота на страната все още има много „глупост и несправедливост“, отбелязва ТАСС.

 „Хората дойдоха и изпълниха своя дълг. Обикновените граждани. Сега е наш ред да изпълним дълга си към тях“, добави Путин.

Всички политически сили в страната трябва да се обединят в търсенето на необходимия за страната компромис и на решение на съществуващите проблеми, подчерта президентът.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани