Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Народното събрание включи в дневния си ред три допълнителни точки

[post-views]

Народното събрание включи в дневния си ред три допълнителни точки. Всяка от предложените точки беше гласувана отделно. Депутатите ще разгледат проект на решение за предприемане на действия във връзка с наличие на ликвидни проблеми и невъзможност Фонд „Сигурност на електроенергийната система“ да изпълнява законовите си задължения. Предложението беше прието със 118 гласа,  93 бяха „против“ и двама се въздържаха.

Парламентът ще обсъди на второ четене Законопроект за ратифициране на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати за сътрудничество по Проекта за изграждане на ядрена мощност на площадката на АЕЦ „Козлодуй“ и Ядрената програма за граждански цели на Република България, подписано в София на 12 февруари 2024 г.. Законопроектът е внесен от Министерски съвет.

Парламентът ще разгледа и законопроект за ратифициране на Споразумението на участващите съдружници към Фонда на НАТО за иновации.

Депутатите ще продължат с разискванията по отчета на Съвета за електронни медии за 2022 г., които започнаха вчера. След това ще изслушат и доклад за дейността на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) през 2022 г.

Източник: bta.bg

Избрани