Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Красимир Дунев: Еди е близо до спечелване на третата квота, но в Доха трябва да е много спокоен и да приземи точно всички серии

[post-views]
Красимир Дунев: Еди е близо до спечелване на третата квота, но в Доха трябва да е много спокоен и да приземи точно всички серии

165 състезатели от 17 клуба разпределени в 6 възрастни групи: юноши старша възраст, младежи, мъже, девойки старша възраст, кадетки и жени ще си оспорват отличията на държавно лично-отборно първенство по спортна гимнастика за купи „Република България“. Домакин на надпреварата е  зала „Скаптопара“ в Благоевград.

„Искам да благодаря на кмета на Благоевград Методи Байкушев. Ние за първи  път провеждаме състезание в Благоевград от държавния календар. Това състезание е много важно, защото след него ще определим състава ни за европейското първенство в Римини.

Естествено ще имаме още доста контролни, но това ще е основното контролно. На този шампионат ще се насладим на една много силна гимнастика. Искам да призова всички любители на нашия спорт“, сподели  президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев.

Турнирът ще бъде открит днес в 13:30 от кмета на общината Методи Байкушев в присъствието на председателя и генералния секретар на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев и Йордан Йовчев и на председателите на Техническите комитети и главни съдии Цветана Добрева – за жени, и Тодор Тодоров – за мъже.

В залата в Благоевград любителите на спортната гимнастика ще видят едни от най-изявените ни състезатели, след които е и спечелилата квота за олимпийските игри в Париж и златна медалистка на прескок от Световната купа в Баку Валентина Георгиева.

„Това е огромен успех за нас. От много години не сме имали жена на олимпийски игри. За последно в Лондон през 2012 година ни представя ралица Милева. Много важен е и факта, че Валя се връща в спорта след много сериозна контузия на коляното. Тя претърпя  сериозна операция и на 3 световни купи да вземе два  сребърни и един златен медал, както  и квота за олимпийските игри, е наистина огромна радост за нас. Искам да й пожелая да е здрава, да продължава напред. Аз бях сигурен, че тя ще се възстанови напълно и ще я видим отново на световния подиум. Валя е едно силно момиче“, каза още олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година.

За отличията на първенството ще се бори и бронзовият медалист на земя от световната купа в Кайро Еди Пенев, който също има шанс да спечели квота за Париж и заедно с брат си Кевин да представят страната ни на най-големия спортен форум.

„Еди е близо до спечелване на третата квота. Трябва да е много спокоен. Съчетанието му на земна гимнастика е много силно, много е  конкурентно, за това той трябва да се успокои и да направи приземяването на всяка една серия. Надявам се на световната купа в Доха той да се класира в топ 3. Съжалявам, че на третата световна купа, той не можа да си вземе необходимите точки и да сме по -спокойни. До края ще чакаме какво ще се случи. Надявам в Доха да изиграе едно уникално съчетание и да се поздравим с 3 квота“, допълни легендарният гимнастик.

Заявка за участие в държавното първенство са подали и Йордан Александров, Божидар Златанов, Димитър Димитров, Теодор Трифонов, Даниел Трифонов, Раян Радков, Мартин Мишев, Руслан Делибалтов, Максим Казанджиев, Майкъл Дунев, Наско Миков.  При жените и девойките освен Валентина Георгиева за отличията ще се борят Елена Николова, Виктория Венциславова, Калина Тенева, Никол Соколова, Кристин Кръстева.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани