Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украйна смята, че е възможна руска лятна офанзива с участието на 100 000 войници, каза украински генерал

[post-views]

Командващият Сухопътни войски на Украйна генерал Олександър Павлюк заяви днес, че е възможна руска лятна офанзива с участието на 100 000 войници, но отбеляза, че това е „най-мрачната прогноза“ и че този контингент може да бъде използван и за компенсиране на човешките загуби, предаде Франс прес.

Украйна смята, че е възможна руска лятна офанзива с участието на 100 000 войници, каза украински генерал
Командващият Сухопътни войски на Украйна генерал Олександър Павлюк.
Снимка: УНИАН

Руската армия твърди, че през последните месеци е отвоювала няколко села от изпитващите недостиг на боеприпаси украински войски, но вече повече от година нито една от страните не е постигнала реални пробиви, отбелазва АФП.

Руските сили „са в процес на създаване на групировка от над 100 000 войници“, заяви генерал Павлюк по украинската национална телевизия.

„Това няма да бъде непременно настъпление. Може би те ще я използват за възстановяване на своите части, които губят бойните си способности“, посочи той.

„Възможно е обаче до началото на лятото те да разполагат с определени сили за провеждане на съответните настъпателни операции в едно от направленията“, каза украинският генерал, като отбеляза, че този сценарий представлява „най-мрачната прогноза“.

„Ние не познаваме плановете на Русия в цялост. Знаем само, че те създават групировки“, каза той.

Олександър Павлюк подчерта, че руските войски все още владеят инициативата.

Източник: bta.bg

Най-ново

Избрани