Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Киев не е замесен в атаката край Москва, заяви говорител на украинското военно разузнаване

[post-views]
Русия „военизира“ депортирани украински тийнейджъри, заяви Украйна

Украйна не е замесена в стрелбата край Москва и предположенията за украинска връзка „нямат нищо общо с реалността“, заяви говорител на военното разузнаване в Киев, предаде Ройтерс. 

Руската Федерална служба за сигурност заяви, че „всички четирима терористи“ зад атаката в концертната зала „Крокус сити хол“ са арестувани, докато са пътували към украинската граница и че са сключили договори с Украйна.

„Това, разбира се, е още една лъжа на руските специални служби, която няма нищо общо с реалността и не издържа на никаква критика“, каза пред Ройтерс Андрий Юсов, говорител на Главното управление за разузнаване на украинското Министерството на отбраната. „Украйна разбира се не е замесена в тази терористична атака. Украйна защитава своята суверенност от руските нашественици, освобождава своята собствена територия и се бори с армията на окупатора и негови военни, а не цивилни мишени“, допълни Юсов. 

Думите му повтарят позицията на Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, който снощи и днес отрече каквато и да е украинска връзка в атентата край Москва. Подоляк написа днес в социалната мрежа „Екс“, че „всички опити да се свърже Украйна с терористичната атака са абсолютно несъстоятелни“, отбелязва британската агенция. 

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани