Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

МВнР: Всички нападения срещу цивилни са абсолютно неприемливи и ние осъждаме тероризма във всичките му форми

[post-views]
Гръцката полиция обработва с приоритет ДНК пробите на телата от ферибота „Юрофери Олимпия“, съобщиха от МВнР

Всички нападения срещу цивилни са абсолютно неприемливи и ние осъждаме тероризма във всичките му форми. Това се посочва в позиция на Министерството на външните работи (МВнР), публикувана в социалната мрежа „Екс“. 

Изразяваме нашите най-искрени съболезнования на семействата на жертвите на вчерашната атака край Москва, се допълва в съобщението на МВнР. 

По-рано от министерството съобщиха, че по информация на посолството на Република България в Москва до този момент няма данни за загинали или пострадали български граждани при стрелбата в концертна зала в Москва. 

Въоръжени мъже в камуфлажни униформи откриха снощи стрелба с автоматични оръжия в концертна зала в руския град Kрасногорск, последвана от огромен пожар. При нападението, за което пое отговорност групировката „Ислямска държава“, до момента има данни за 115 жертви. В болници са 121 ранени, от които 60 са в тежко състояние. Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е докладвала на президента Владимир Путин, че са задържани 11 души, включително четирима пряко замесени в атаката.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани