Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България е получила одобрение от ЕК за рекорден брой реформи за цифровизация и опазване на околната среда миналата година

[post-views]
Посланиците на ЕС подкрепиха заделянето на печалби от руски активи за Украйна

Европейската комисия отчете днес, че България е получила миналата година подкрепа за рекорден брой проекти за реформи в областта на цифровизацията и опазването на околната среда. Данните сочат, че за 2023 г. са били одобрени 13 проекта, като в последните години бройката е била около десет.

Досега в нашата страна с подкрепата на ЕК са били изпълнени 66 проекта за структурни реформи в 10 политически области, от които 10 са били свързани със сътрудничество с други страни от ЕС. Най-голямата част от тези проекти са за управление на финансите и данъчните приходи (23 на сто), за обществената администрация (21 на сто), за достъп до финансиране (14 на сто), за конкурентоспособност (13 на сто), за опазване на природата (8 на сто), за трудовия пазар и миграцията (7 на сто).

За тази година нашата страна работи по 11 проекта за изготвяне на стратегия за производство, за предоставяне на международна закрила на търсещи убежище, за справяне с демографската криза, за оценка на политиките, за разследване на данъчни измами. Съвместно с други държави от ЕС България работи за изготвяне на законодателство за чисто производство на водород, за обучение за действия при кризи, за подобряване на образованието и борбата с измамите със средства от ЕС, за противодействие на злоупотребите с обществени поръчки.

Днес комисията обяви, че е одобрила общо 170 нови проекта в ЕС по програмата за техническа подкрепа, въведена след 2017 г., които се очаква да доведат до 307 реформи.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани