Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

За първи път жена става командир на германска военноморска база

[post-views]
За първи път жена става командир на германска военноморска база

За първи път жена поема ръководството на германска военноморска база, предаде ДПА.

„Това е завръщане в дом, който ми е любим, в познати за мен води“, заяви новият командир на ескадра миночистачи Инка фон Путкамер във военноморската база в северния град Кил.

Заедно с още една военнослужеща тя е първата жена, която става командир във военноморските сили. В Кил тя е била командир на миночистача „Хомбург“ и заместник-командир на ескадра миночистачи.

Родена във Вилхелмсхафен, 41-годишната жена иска да бъде пример за подражание. „Въоръжените сили предлагат на мен и съпруга ми възможността да заемаме ръководни длъжности и да можем да съчетаем това със семейния живот“, каза тя.

„Без съмнение, това е стресиращо и изисква много организация и предварително планиране, но е възможно“, изтъкна Фон Путкамер.

Тя би искала смяната на командния състав да бъде съпроводена с посланието, че въоръжените сили на Германия дават възможност на жените да заемат такива позиции.

Ескадрата включва 10 кораба за търсене и обезвреждане на мини. Неотдавна моряците откриха 1,8-тонна британска мина по време на учение в Килския фиорд. Според полицейски доклади това е най-голямата неексплодирала бомба от Втората световна война, намирана някога в провинция Шлезвиг-Холщайн.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани