Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ свалиха 4 дрона на йеменските бунтовници в Червено море

[post-views]
САЩ свалиха 4 дрона на йеменските бунтовници в Червено море

Американски подразделения свалиха 4 дрона, изстреляни от подкрепяните от Иран сили на хутите в Йемен, насочени срещу американски военен кораб в Червено море. Централното командване на САЩ съобщи, че силите му са „задействали и унищожили четири безпилотни летателни системи с голям обсег“. „Беше установено, че тези оръжия представляват непосредствена заплаха за търговските кораби и корабите на ВМС на САЩ в региона“, се казва в изявлението. „Тези действия се предприемат, за да се защити свободата на корабоплаването и да се направят международните води по-безопасни и по-сигурни за американския флот и търговски кораби“, добавя се в него.

През ноември хутите започнаха кампания от удари с дронове и ракети срещу плавателни съдове в Червено море като солидарност с палестинците по време на войната на Израел срещу бойците на Хамас в ивицата Газа. Зоната там е от жизненоважно значение за световната търговия.

Американските и британските сили отговориха с удари срещу хутите, които оттогава обявиха американските и британските интереси също за легитимни цели.

Източник: bgnes

Най-ново

Единична публикация

Избрани