Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Говорител на „Ислямска държава“ похвали атаката, която тя извърши в концертна зала в Подмосковието

[post-views]
Обвиняемите за атентата в Подмосковието на 22 март са заявили по време на разпит, че е трябвало да получат по 1 млн. руски рубли в Киев

Говорител на терористичната мрежа „Ислямска държава“ похвали атаката, която тя извърши в концертна зала в Подмосковието на 22 март, при което бяха убити над 140 души, предаде Ройтерс.

Говорителят е направил това изявление в предварително записано послание, качено в канала на ИД в „Телеграм“. В него той се представя като Абу Хусайфа ал Ансари и призовава привърженици на ИД за вземат под прицел „кръстоносците“ навсякъде, специално в САЩ, Европа и Израел.

„Призоваваме Бог да направи така, че да стигнете до Палестина, за да може да се борите там с евреите в една безкрайна регионална война“, заявява още говорителят на привържениците на ИД.

На 22 март въоръжени мъже атакуваха зрителите преди концерт в „Крокус сити хол“.

Ранените при това нападение са над 300.

След нападението Русия задържа 11 души, от които 4 са смятани за преки извършители. Осем от арестуваните бяха пратени в предварителния арест.

По-рано днес руски следователи заявиха, че са открили доказателство, че стрелците в концертната зала са били свързани с „украински националисти“. Това твърдение веднага бе отхвърлено от САЩ като необоснована пропаганда.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани