Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руските сили атакуват инфраструктура в района на града Днепър, съобщиха украинските власти

[post-views]
Прекъсвания на електрозахранването в няколко украински области след нови руски атакиинфраструктура в района на града Днепър, съобщиха украинските власти

Руските сили атакуваха инфраструктурни обекти в ранните часове на днешния ден в Камянски район близо до централноукраинския град Днепър (бившия Днепропетровск – бел. ред.), най-малко един човек е ранен, съобщи областният управител, цитиран от Ройтерс.

„Врагът нападна обекти от критичната инфраструктура в областта“, написа Сергий Лисак в социалната мрежа „Телеграм“. „Основната цел на врага са нашият народ и жизненоважни за населението обекти.“

Той не уточни от какво естество е нападението, но коментатори в „Телеграм“ посочиха, че са използвани ракети и че се съобщава за взривове в района.

Данните от зоната не могат бъдат потвърдени чрез независим източник.

Блогър, живеещ край град Камянске, пристанищен град с водноелектрическа централа и над 200 000-но население, разположен съвсем близо до града Днепър, малко по-нагоре по поречието на река Днепър, съобщи за кратер в района, дълбок 4 м и широк 10 м.

Според други известия в някои райони е нарушено електро-и водоподаването.

През последните седмици руските сили нанасят масирани удари по обекти от енергийната инфраструктура. Сред тях беше голямата бомбардировка от 22 март, окачествена от Киев като най-мащабната атака от нахлуването на войските на Москва през февруари 2022 г.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани