Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ поздравиха седем източноевропейски страни, включително България, за днешната двадесета годишнина от приемането им в НАТО

[post-views]
Антъни Блинкън се срещна във Вашингтон с израелския министър на отбраната Йоав Галант

САЩ поздравиха седемте източноевропейски страни, включително България, които днес отбелязват двадесетата годишнина от приемането си за членки на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО). Това бе направено в изявление на американския държавен секретар Антъни Блинкън, разпространено от Държавния департамент на САЩ.

„От името на САЩ поздравявам България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения за двадесетата годишнина от приемането им в НАТО. Преди двадесет години, когато станахте съюзници, ние бяхме вдъхновени от извървения от вас път – от понасянето на жестока тирания и окупация до извоюването на вашата свобода със смелост и постоянство. Днес ние отбелязваме непоколебимата ви отдаденост на защитата на всеки инч от територията на НАТО и на утвърждаването на споделяните от нас демократични ценности“, заявява Блинкън.

„От Балтийско до Черно море, през Атлантическия океан и Адриатическо море, съюзът на НАТО е по-единен и по-силен от всякога. Навръх тази важна годишнина ние сме горди да застанем рамо до рамо с вас като съюзници, защитаващи своя възглед за бъдещето“, се казва още в изявлението на държавния секретар на САЩ по повод годишнината.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани