Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия трябва да се готви да се предпази от военно нападение, каза вицеканцлерът Хабек

[post-views]
Германия трябва да се готви да се предпази от военно нападение, каза вицеканцлерът Хабек

Вицеканцлерът на Германия Роберт Хабек заяви, че не вижда надежда за бърз и мирен край на войната на Русия срещу Украйна, предаде ДПА.

„Ние копнеем за мир. Да. Но честният, горчив отговор е: вероятно няма да има бърз и добър край, дори и да ни се иска друго“, каза той във видео, публикувано вчера в платформата „Eкс“.

„Трябва да се адаптираме към заплахите. Всичко друго би било наивно“, каза той. Затова според него би било добре Германия да инвестира повече в собствената си сигурност. „Ние, Германия, Европейският съюз, трябва да се защитаваме навсякъде, включително от военни атаки“, добави Хабек.

През последните седмици в Германия имаше спорове за естеството и степента на подкрепа за Украйна, „някои от тях горчиви, а други болезнени“, каза той. Със своя великденски видеоклип той каза, че иска да се опита да подреди аргументите и да ги оцени от своя гледна точка.

„Още в началото се изказах в подкрепа на доставките на оръжие за Украйна и все още съм за това да продължим да ги подкрепяме с все повече и повече военно оборудване“, каза Хабек.

Той обаче уважава позицията, която стига до различно от неговото заключение по въпроса за доставките на оръжие за Украйна по принципни морални причини или религиозни убеждения.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани