Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пожарът в склад за боеприпаси в Индонезия е потушен

[post-views]
Чешката армия

Големият пожар, който избухна в склад за боеприпаси в Индонезия, вече е потушен. Няма данни за пострадали хора, предаде Франс прес, като се позова на армията.

Пожарът пламна вчера във военен склад в покрайнините на столицата Джакарта.

Няма загинали при инцидента, съобщи пред медиите Мохамед Хасан, високопоставен представител на индонезийските въоръжени сили, цитиран от Ройтерс. Според него пожарът е избухнал в частта от съоръжението, използвана за съхранение на боеприпаси с изтекъл срок на годност.

„Проверихме мястото, периметъра, няма загинали“, подчерта Хасан на пресконференция близо до мястото на инцидента в Бекаси, край Джакарта.

„Боеприпасите с изтекъл срок на годност съдържат химикали, които може да бъдат нестабилни“. Възможно е това да е предизвикало пожара, добави той.

На кадри, излъчени от местната телевизия Компас, се виждат оранжеви пламъци и стелещи се облаци дим, които се издигат в нощното небе, а силните експлозии се чуват на километри.

Складът не е бил свързан с електрическата мрежа, отбеляза Мохамед Хасан, цитиран от АФП, и предположи, че експлозията може да е била причинена спонтанно от „боеприпаси с изтекъл срок на годност“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани