Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Исканията на Русия към Киев са „без стойност“ и „цинични“, идвайки от една терористична държава, заяви украинската Служба за сигурност

[post-views]
Великобритания и Украйна подписаха споразумение за сътрудничество в оръжейното производство

Службата за сигурност на Украйна заяви, че исканията на Русия към Киев да предаде на руската страна хора в Украйна, отговорни, както Москва, заяви за терористични актове на руска територия, са „без стойност“ и „цинични“, идвайки от една терористична държава, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Службата за сигурност на Украйна припомни, че самият руски президент Владимир Путин е обект на международна заповед за арест.

„Изявленията относно тероризма звучат особено цинично, идвайки от самата терористична държава“, се казва в изявление на Службата за сигурност на Украйна. „Затова всякакви думи от страна на руското министерството на външните работи са без стойност и цинични“, допълва службата.

Руските искания бяха отправени в изявление на руското външно министерство, по-рано днес. Сред исканията беше и Украйна да предаде на Русия ръководителя на украинската Служба за сигурност Васил Малюк. Той ръководи ведомството от малко повече от година.

Миналия вторник Малюк се присмя на заповед, издадена срещу него от руски съд в рамките на разследване за смъртоносна експлозия през 2022 г. на Кримския мост.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани