Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Белга: Белгия ще изпрати войници в Париж за засилване на сигурността по време на Олимпийските игри

[post-views]
Белга: Белгия ще изпрати войници в Париж за засилване на сигурността по време на Олимпийските игри

Белгия ще бъде сред няколкото страни, които ще изпратят войници във Франция, за да засилят сигурността по време на Олимпийските игри в Париж, съобщи днес местното издание „Либре“, цитирано от белгийската агенция Белга.

Министърът на отбраната на Белгия Людивин Дедондер потвърди, че страната ще изпрати няколко отряда военни сапьори, както и кучета, обучени да откриват експлозиви. „Признато е, че белгийските сили за отбрана са експерти в тази сфера и често ги викат за международна намеса“, съобщи на свой ред френското министерство на отбраната. Броят на изпратените войници все още не е потвърден.

След скорошното терористично нападение в концертната зала край Москва, при което загинаха над 130 души, френските власти се стремят да бъдат извънредно бдителни за събитието, което се очаква да привлече 15 хил. спортисти, делегации от цял свят и милиони посетители. Церемонията по откриването представлява особено предизвикателство. Генералната дирекция за вътрешна сигурност поиска от организационния комитет на Олимпиадата „план Б“ по отношение на безопасността.

Олимпийските игри в Париж са от 26 юли до 11 август, след тях ще се пржведат Параолимпийските игри от 28 август до 8 септември.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани