Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гръцкият министър на отбраната Никос Дендиас очерта плана на правителството за преструктуриране на въоръжените сили

[post-views]
Гръцкият министър на отбраната Никос Дендиас очерта плана на правителството за преструктуриране на въоръжените сили

Гръцкият министър на отбраната Никос Дендиас очерта плана на правителството за преструктуриране на въоръжените сили съгласно „Дневен ред 2030“ в понеделник, наблягайки на придобиването на изтребители, укрепването на военноморския флот и ролята на местната отбранителна индустрия в автономните системи и противоракетната отбрана, съобщава вестник „Ктимерини“.

Дендиас посети Генералната дирекция за отбранителни инвестиции и въоръжения (GDDIA), където беше информиран за 15 приоритетни програми за военно оборудване.

„Нашата програма има за цел Гръцките военновъздушни сили да притежават 200 модерни самолета от 4,5 и 5-то поколение до 2030 г., постепенно премахвайки самолетите от 3-то и 4-то поколение“, каза Дендиас.

Той разкри планове за придобиване на две или повече пълни ескадрили до края на десетилетието, състоящи се от самолети F-16 Viper, Rafale и F-35.

„Нашата цел е да укрепим собствената си отбранителна индустрия. Ние се стремим да създадем нова реалност за гръцките въоръжени сили“, заяви Дендиас.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани