Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пожар изпепели 150 дка иглолистна гора край родопско село

[post-views]
Пожар изпепели 150 дка иглолистна гора край родопско село

Пожар, предизвикан по небрежност от 76-годишен мъж, изпепели иглолистната гора край село Вълчан дол, каза за БТА кметският наместник на селото в община Баните Едита Текьова. Огънят пламнал вчера следобед и на места все още и днес има тлеещи участъци.

Кметският наместник разказа, че вчера е получила сигнал от жители на Вълчан дол, че техен съселянин е запалил огън край дома си. „Свързах се по телефона с човека, казва се Митко Балкански и му казах да изгаси веднага огъня. Той ми каза, че няма страшно и обеща да го загаси. Наложи се втори път да му звъня, а малко по-късно, след 15:00 часа, гората вече се беше запалила“, разказа Текьова.

Опасност за къщите е нямало, защото огънят бил по високото. „Духаше много силен вятър и пожарът беше върхов – прескачаше от бор на бор“, допълн кметският наместник.

Пламъците са обхванали около 150 дка иглолистна гора, съобщиха от полицията. В гасенето са взели участие два екипа на пожарната в Баните, един екип от Смолян и един екип от службата в Пампорово. Помощ са оказали служители на държавните горски стопанства в Баните, Давидково, Славейно и Загражден и жители от местното население.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани