Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин: Русия ще разбере кой е поръчал смъртоносната стрелба в концертна зала край Москва

[post-views]
Путин: Русия ще разбере кой е поръчал смъртоносната стрелба в концертна зала край Москва

Президентът Владимир Путин заяви днес, че Русия ще открие кой стои зад извършеното миналия месец нападение в концертна зала край Москва, при което загинаха най-малко 144 души, предаде Ройтерс.

„Определено ще стигнем до тези, които в крайна сметка са го поръчали“, заяви Путин на среща с представители на министерството на вътрешните работи. „Ние платихме много висока цена и целият анализ на ситуацията трябва да бъде изключително обективен и професионален.“

Отговорност за нападението пое „Ислямска държава“, а представители на САЩ заявиха, че разполагат с разузнавателни данни, според които атаката  е била извършена от афганистанския клон на мрежата – „Ислямска държава Хорасан“ (ИД-Х).

Русия твърди, че разполага с доказателства, че нападателите са имали връзки с Украйна, което Киев отрича, а САЩ отхвърлят като глупости.

Междувременно шефът на руското външно разузнаване (РВР) Сергей Наришкин заяви, че САЩ са изпратили на Москва информация за потенциална атака, но тя е била твърде обща, съобщи „Интерфакс“.

„Федералната служба за сигурност (ФСС) получи определена информация от разузнавателните служби на Съединените американски щати, че такова нещо [заплаха от атака срещу „Крокус сити хол“ – бел. ред.], за съжаление, е възможно. Но както казаха нашите руски колеги, информацията беше твърде обща и не позволяваше да се установят докрай лицата, замесени в това ужасно престъпление“, каза Наришкин след заседание на ръководителите на РВР и Комитета за държавна сигурност на Беларус, предаде ТАСС.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани