Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Северна Корея изстреля балистична ракета, съобщи Южна Корея и заяви, че ще наложи санкции срещу Русия заради подкрепата ѝ за Севера

[post-views]
Северна Корея изстреля две балистични ракети, съобщи Сеул

Северна Корея изстреля балистична ракета край източното си крайбрежие, съобщиха днес южнокорейските въоръжени сили, цитирани от Ройтерс.

Японската брегова охрана съобщи, че ракетата е паднала в морето.

На фона на опасенията, че Русия и Северна Корея развиват все по-тесни военни връзки, САЩ и основните им азиатски съюзници Южна Корея и Япония разширяват сътрудничеството си в областта на сигурността, отбелязва Ройтерс.

Южна Корея е решила да наложи санкции на две руски организации и две руски физически лица, свързани с ядрените и ракетните програми на Северна Корея, съобщи днес южнокорейското външно министерство.

Страната ще наложи санкции и на два руски кораба, участващи в транспортирането на боеприпаси между Северна Корея и Русия, добави министерството.

Правителството на САЩ ще организира среща на върха между президента Джо Байдън и президентите на Япония и Южна Корея през юли в рамките на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, съобщиха междувременно японски медии.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани