Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин: Русия ще разбере кой е поръчал смъртоносната стрелба в концертна зала край Москва

[post-views]
Путин заяви, че Русия ще развие ядрения си арсенал, за да запази глобалния баланс на силите

Президентът Владимир Путин заяви днес, че Русия ще открие кой стои зад извършеното миналия месец нападение в концертна зала край Москва, при което загинаха най-малко 144 души, предаде Ройтерс.

„Определено ще стигнем до тези, които в крайна сметка са го поръчали“, заяви Путин на среща с представители на министерството на вътрешните работи. „Ние платихме много висока цена и целият анализ на ситуацията трябва да бъде изключително обективен и професионален.“

Отговорност за нападението пое „Ислямска държава“, а представители на САЩ заявиха, че разполагат с разузнавателни данни, според които атаката  е била извършена от афганистанския клон на мрежата – „Ислямска държава Хорасан“ (ИД-Х).

Русия твърди, че разполага с доказателства, че нападателите са имали връзки с Украйна, което Киев отрича, а САЩ отхвърлят като глупости.

Междувременно шефът на руското външно разузнаване (РВР) Сергей Наришкин заяви, че САЩ са изпратили на Москва информация за потенциална атака, но тя е била твърде обща, съобщи „Интерфакс“.

„Федералната служба за сигурност (ФСС) получи определена информация от разузнавателните служби на Съединените американски щати, че такова нещо [заплаха от атака срещу „Крокус сити хол“ – бел. ред.], за съжаление, е възможно. Но както казаха нашите руски колеги, информацията беше твърде обща и не позволяваше да се установят докрай лицата, замесени в това ужасно престъпление“, каза Наришкин след заседание на ръководителите на РВР и Комитета за държавна сигурност на Беларус, предаде ТАСС.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани