Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Петима души загинаха при руско безпилотно нападение срещу украинския град Харков, съобщиха местните власти

[post-views]
Украински ракети удрариха петролно съоръжение в контролиран от Русия град

Руски дронове поразиха рано тази сутрин жилища в Харков, втория по големина град в Украйна. Петима души загинаха, включително спасители, поразени при повторно нападение след пристигането си на мястото на една от атаките, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.

Кметът Игор Терехов заяви в социалната мрежа „Телеграм“, че четирима души са загинали на мястото на едно от нападенията, а най-малко трима от тях са били служители на аварийно-спасителните служби, които били убити, след като пристигнали на мястото на удара, след който обаче последвал нов. Петима души са ранени.

По думите на областния управител Олег Синегубов градът е бил подложен на поне четири атаки, и добави, че са пострадали най-горните етажи на жилищен блок. Трима души са в болница, единият от които е в тежко състояние, каза той.

Терехов заяви, че единият от ударите е причинил пожар, а част от друга сграда е рухнала.

Изнесените данни не могат да бъдат проверени чрез независим източник.

Харков е честа мишена на руски нападения с ракети и дронове, отбелязва Ройтерс.

Миналата седмица руските сили пуснаха авиобомба над града, при което загина човек. При ракетна атака по-рано този месец срещу промишлен район бяха убити петима души.

Терехов заяви, че в някои части на града са възможни прекъсвания на електричеството. Русия през последните седмици засили атаките си срещу енергийната и друга инфраструктура.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани