Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нетаняху: Иран от години действа срещу Израел, затова Израел действа срещу Иран

[post-views]
Бенямин Нетаняху заяви, че няма планове за еврейски селища в Газа

Премиерът Бенямин Нетаняху заяви днес, че Иран е действал срещу Израел от години и затова Израел действа срещу Иран както в отбранителен, така и в нападателен план, предаде Ройтерс.

„От години Иран действа срещу нас пряко и чрез своите сателити и затова Израел работи срещу Иран и неговите сателити, както в отбранителен, така и в нападателен план,“ цаяви Нетаняху в началото на заседание на кабинета.

„Ние ще знаем как да се защитаваме и ще действаме според простия принцип, че всеки, който ни нарани или планира да ни нарани, ще бъде наранен от нас“, каза той.

По-рано днес говорителят на израелската армия Даниел Хагари заяви, че израелските военни „на всички фронтове са в повишена готовност <…> за всяко развитие на събитията“, предаде ТАСС. „Подсилихме бойните части, където е необходимо, укрепихме системите за противовъздушна отбрана, а самолетите ни са в готовност както за отбрана, така и за нападение“, посочи Хагари.

Той заяви, че израелската армия „постоянно оценява ситуацията“ и „се отнася сериозно към всички изявления и към всички свои врагове“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани