Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мексиканската полиция откри в кола 7 тела, 5 от които обезглавени, а едно разчленено

[post-views]
Въоръжени лица убиха в Мексико кмет и нейния бодигард

Властите в един от най-големите мексикански градове съобщиха вчера, че са открили седем тела, пет от които обезглавени, а друго напълно разчленено, в открадната кола, оставена на платното на главна магистрала, предаде Асошиейтед прес.

Прокурорите в централния щат Пуебла казаха, че на всички тела са поставени съобщения, за които се предполага, че обясняват причините за убийствата. Всяка жертва е обвинена в извършване на конкретно престъпление – от разпространение на наркотици на улицата, през обир на товарни камиони до изнудване, казаха прокурори.

„Върху всяко от телата открихме написани на хартия ръкописни съобщения, като всяко описва подробно причината човекът да бъде убит“, каза главният прокурор на щата Пуебла Хилберто Игера.

Игера не спомена дали убийствата може да са свързани с наркокартели.

Подобни съобщения много по-често са оставяни върху  телата на жертви от наркокартели, които искат по този начин да заплашат съперниците си или да накажат убития за поведение, което нарушава техните правила.

Игера беше изключително предпазлив в описанието на доказателствата, но предположи, че става дума „не само за спор (между банди), но и за нещо, свързано с контрол над конкретни хора, насочено не само към подчиняването им, а и към вербуване.“

Зловещите убийства бяха особено стряскащи, защото бяха извършени в сравнително заможния и голям град Пуебла, съвсем близо столицата Мексико в източна посока.

Пуебла е петият по големина град в Мексико и досега до голяма степен беше пощаден от насилието на наркокартелите, засягащо околните райони.

Оставянето на телата насред скоростен път също е необичайно. Полицията бързо била сигнализирана за натъпканата с трупове кола, която блокирала движението по главния околовръстен път на Пуебла.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани