Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Служебното правителство, назначено от президента, положи клетва пред Народното събрание

[post-views]
Служебното правителство, назначено от президента, положи клетва пред Народното събрание

На извънредно заседание на Народното събрание членовете на служебния Министерски съвет, назначени от президента Румен Радев, с премиер Димитър Главчев, положиха клетва пред депутатите, съгласно последните промени в Конституцията. Това се случи в присъствието на държавния глава Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова.

„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се“, гласи клетвата. След това прозвучаха химните на България и Европейския съюз.

Тази сутрин президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на служебно правителство на Република България в състав, предложен от определения за министър-председател Димитър Главчев. Единствената промяна в състава е  външният министър –  поста заема Стефан Димитров, вместо първоначално номинираният Ивайло Ценов.

Румен Радев насрочи и за 9 юни изборите за членове на Европейския парламент и предсрочните парламентарни избори – „две в едно“.

На 5 април кандидатът на служебен министър-председател Димитър Главчев представи проект на структура и състав на служебен кабинет.Според така издадения днес указ от държавния глава има една промяна в състава на служебния кабинет. Служебен министър на външните работи ще бъде Стефан Димитров, а не Ивайло Ценов. 

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани