Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей заяви, че Израел „трябва да бъде наказан“ за атаката срещу посолството в Сирия

[post-views]
След смъртта на иранския президент Раиси на преден план излизат предстоящите избори за негов наследник

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей заяви днес, че Израел „трябва да бъде наказан и ще бъде“ наказан за атаката срещу комплекса на иранското посолство в Сирия, предаде Ройтерс.

„Когато те атакуват консулството, това е все едно са атакували нашата земя“, каза Хаменей в своя реч по случай края на свещения за мюсюлманите месец рамазан. „Злият режим допусна грешка и трябва да бъде наказан, и ще бъде“, добави той.

Подозира се, че израелски самолети са бомбардирали консулството на Иран в сирийската столица на 1 април, като според Техеран при удара са загинали седем военни съветници. Това представлява значителна ескалация във войната на Израел срещу стратегическите му съперници, отбелязва Ройтерс.

В очевиден отговор на коментарите на Хаменей израелският външен министър Израел Кац днес заяви, че Израел ще отвърне, ако Иран го нападне от собствената си територия. „Ако Иран извърши атака от собствената си територия, Израел ще отговори и ще извърши атака в Иран“, написа Кац в своя публикация в социалната медийна платформа „Екс“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани