Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Димитров спечели двудневната битка с Кецманович, по-късно днес ще играе на осминафинал в Монте Карло

[post-views]
Димитров ще играе във Вашингтон по време на Олимпиадата

Григор Димитров се класира убедително за третия кръг на турнира от сериите „Мастърс“ в Монте Карло. Поставеният под №9 в схемата българин победи с 6:4, 6:3 Миомир Кецманович от Сърбия в двудневна битка. Това е победа №22 за Димитров от началото на годината. В първия кръг Григор елиминира 2:0 сета представителят на домакините Валентин Вашеро :

Поставеният под номер 9 в схемата на Мастърс 1000 тенис турнира на клей Григор Димитров е вече в третия кръг, който също ще се изиграе в днешния ден. Най-успешният ни състезател в този спорт се наложи над Миомир Кецманович от Сърбия с 6:4, 6:3, за да запише 22-ата си победа за годината. Двубоят беше спрян вчера заради дъжд при 6:4, 2:1 за първата ни ракета. При подновяването на играта днес Димитров стигна до точка за пробив, но не успя да го реализира и съперникът взе подаването си за 2:2. Григор поведе с 40:15 в осмия гейм при сервис на Кецманович. При втората възможност българинът успя да направи брейк след като надигра на мрежата опонента си. След това той подаваше за победата и стигна до мачбол, реализирайки го след мощен смач до мрежата.

Съперник на Димитров във вторият му мач днес ще бъде победителят от мача между Холгер Руне от Дания и индиеца Сумит Нагал. Този осминафинал ще започне след края на срещата между Александер Зверев и Стефанос Циципас.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани