Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

1/4-финали ШЛ: Пари Сен Жермен–Барселона 2:3, Атлетико Мадрид–Борусия Дортмунд 2:1

[post-views]
1/4-финали ШЛ: Пари Сен Жермен–Барселона 2:3, Атлетико Мадрид–Борусия Дортмунд 2:1

Отборите на Барселона и Атлетико Мадрид са много близо до участие в полуфиналите на Шампионската лига. В Париж, Барселона победи Пари Сен Жермен с 3:2. Във втората четвъртфинална среща в Мадрид, Атлетико надигра Борусия Дортмунд с 2:1. Срещите-реванш са след седмица :

Пари Сен Жермен – Барселона 2:3

Барселона победи с 3:2 Пари Сен Жермен в първия двубой от четвъртфиналната схватка между двата тима, игран на „Парк де Пренс“. Каталунците поведоха през първата част с първия гол на Рафиня в турнира, но парижани се върнаха светкавично в мача в началото на втората част, като дори успяха да обърнат резултата в своя полза с попадения на Усман Дембеле и Витиня, вкарани в рамките на три минути. Отново Рафиня изравни за Барселона в 62-ата минута след асистенция на влезлия като резерва Педри. В 77-ата минута друга резерва – Андреас Кристенсен, се разписа на рождения си ден, за да донесе успеха на каталунците с 3:2 над ПСЖ. Реваншът е след седмица.

Атлетико Мадрид – Борусия Дортмунд  2:1

В другият първи четвъртфинален мач от Шампионска лига Атлетико Мадрид постигна победа с 2-1 над Борусия Дортмунд. Голове на Родриго Де Пол и Самуел Лино през първото полувреме дадоха убедителна преднина на отбора на Диего Симеоне, но Себастиен Халер върна един, за да осигури на германския отбор удобна загуба преди реванша следващата седмица в Дортмунд.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани