Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военни формирования провеждат днина отворени врати

[post-views]
Мирис на керосин за юбилея на „Безмер”

Военни формирования от БА и Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия (ВВВУ) прожеждат поредица инициативи тази седмица по повод 20-ата годишнина от членството на България в НАТО и Международния ден на авиацията и космонавтиката 12 април.
В Ловеч, в рамките на проявите за отбелязване на 45 години от полета на първия българин в Космоса, бяха представени възможностите за обучение на курсанти и студенти във ВВВУ. Информационният щанд на авиационната Алма Матер беше разположен пред сградата на Община Ловеч. Представително формирование от висшето военно училище се включи в тържествената церемония по отбелязване на 45-ата годишнина в родния град на първия български космонавт. Над Ловеч прелетяха самолети L-39ZA и Pilatus PC-9M с екипажи от 12-а авиационна база и отправиха въздушен поздрав към гражданите и гостите на града. Самолетите преминаха във формация клин в сгъстен боен ред, пилотирани от опитни пилоти, без въоръжение.
Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ – Долна Митрополия обяви Ден на отворените врати в изнесения комплекс за авиационно образование в Плевен. Целта беше да се популяризират и представят възможностите за авиационно образование и обучение. Презентация на тема „ВВВУ „Г. Бенковски“ – лидер в авиационното образование в България“ представи полковник проф. д-р Марин Маринов
В Казанлък и Карлово 61-а Стрямска механизирана бригада организира Ден на отворените врати. Във военните формирования имаше статичен показ на въоръжение, бойна техника и войсково оборудване и възможности за посещение на Стаята на бойната слава.
Авиобаза „Безмер“ отваря вратите си в Международния ден на авиацията и космонавтиката. Посетителите имат възможност да се запознаят отблизо със самолетите Су-25, стрелково въоръжение, летателна екипировка, специална и самолетообслужваща техника. Музеят на авиобазата също е бъде отворен. (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани