Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шампионат по стрелба с пистолет „Макаров“на полигон „Николаево“

[post-views]
Шампионат по стрелба с пистолет „Макаров“на полигон „Николаево“

Шампионатът събра 120 военнослужещи от формирования на Сухопътните войски. Домакин е Пето бригадно командване в Плевен с командир полковник Иван Вълев. Състезанието е стрелба по спортна мишена с деветмилиметров пистолет „Макаров“ и в него участваха 14 отбора. Бяха включени две дисциплини: прецизна стрелба и бърза стрелба с по пет пробни и 15 зачотни патрона. Подполковник Петьо Костов от командването на СВ беше главен съдия. Отборите са смесени – по 4 мъже и 4 жени като класирането е индивидуално и комплексно. От 3-те най-добри резултата при момчетата и при момичетата се класират и отборно. Комплексното класиране се определя от трите най-добри резултата на мъже и жени, а шампион е формированието, което има най-голям брой точки.

Първенец в индивидуалното класиране при мъжете стана старшина Иван Шумански от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово, който събра общо 244 точки.
Второто и третото място на почетната стълбица в мъжкото индивидуално класиране заеха младши сержант Атанас Опрев и сержант Иво Кунев – и двамата от 55-ти инженерен полк.
При жените за втора година първенец е Диана Атанасова, цивилен служител във Втора тунджанска механизирана бригада. Успеха си тя постигна с 214 точки.

Среброто и бронзът при индивидуалното представяне при жените спечелиха Ценка Димитрова и Гергана Иванова – и двете военнослужещи в 61-ва механизирана бригада.
Комплексен шампион на турнира стана отборът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово с общо 1203 точки, на второ място са класирани военнослужещите от 55-и инженерен полк в Белене с 1148 точки, а на трето е Втора тунджанската механизирана бригада с 978 точки.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Лъчезар Лозанов

Най-ново

Единична публикация

Избрани