Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Джо Байдън в послание към Иран: Не го правете

[post-views]
Джо Байдън в послание към Иран: Не го правете

Американският президент Джо Байдън заяви днес, че очаква Иран да нападне Израел „скоро, а не след време“ и предупреди Техеран да не го прави, предадоха Ройтерс и ДПА.

Запитан от журналисти какво е посланието му към Иран, Байдън отговори само: „Не го правете“ и подчерта ангажимента на Вашингтон да защитава Израел.

„Ние сме посветени на защитата на Израел. Ще подкрепяме Израел. Ще помагаме за защитата на Израел и Иран няма да успее“, заяви американският президент.

С оглед на евентуален ответен удар на Иран срещу Израел САЩ по-рано обявиха, че ще увеличат военното си присъствие в Близкия изток. Представител на министерството на отбраната заяви пред ДПА, че САЩ изпращат допълнителни сили в региона, за да засилят „регионалните усилия за възпиране и да увеличат защитата на американските сили“.

Остава неясно за какви точно активи става въпрос и откъде докъде се извършва прехвърлянето, посочва ДПА.

Заплахите на Иран към Израел се увеличиха след въздушния удар по иранското консулство в Сирия на 1 април, при който загинаха няколко военни генерали.

Американският президент каза, че не иска да уточнява с какви секретни сведения разполага Вашингтон за плановете на Техеран, информира още Ройтерс.

САЩ вече значително увеличиха военното си присъствие в региона след терористичната атака на ислямисткото движение „Хамас“ на 7 октомври 2023 г. и изпратиха няколко военни кораба в Близкия изток, напомня ДПА.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани