Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Един Атлантическият клуб на 33

[post-views]
Един Атлантическият клуб на 33

Атлантическият клуб в България събра изявени личности от политическия, дипломатическия и обществения живот, за да отбележи с гордост три значими повода: 33 години от създаването си, две десетилетия от присъединяването на България в НАТО и 75-тата годишнина на Алианса. Във  форума „България-САЩ-НАТО: Съюзници в два века“ взеха участие председателят на Народното събрание Росен Желязков, президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси, посланикът на САЩ Н. Пр Кенет Мертен и директорът на фондация „Конрад Аденауер“ за България Норберт Бекман. Сред гостите на събитието бяха действащи и бивши депутати, министри и президенти, представители на академичната общност и висши офицери.

В своето обръщение посланик Мертен похвали Соломон Паси за неговата ключова роля по пътя на България към членство в Европейския съюз и НАТО. Той подчерта неуморната отдаденост на Паси към евроатлантическите ценности като движеща сила зад напредъка на България към иновации, растеж, регионална интеграция и глобално лидерство.

„В нашия поляризиран свят е важно да си напомняме това: има хора, които ще направят всичко, за да демонизират НАТО и да разпространяват ирационални страхове, които да обслужват техните интереси. Те не могат да променят фактите. А фактите са, че НАТО е бил и винаги ще бъде отбранителен съюз”, каза американският посланик. Посланикът на САЩ у нас получи подарък – миникопие на Трабанта – символ на Атлантическия клуб в България в чест на разширяването на НАТО през 2004г.

Най-ново

Единична публикация

Избрани