Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нидерландия затваря дипломатическите си представителства в Техеран и Ербил за посетители

[post-views]
Нидерландия затваря дипломатическите си представителства в Техеран и Ербил за посетители

Поради възможността за ответен удар на Иран срещу Израел Нидерландия утре ще остави затворени за посетители дипломатическите си представителства в Техеран и в иракския град Ербил, съобщи ДПА.

Това е реакция на засилващото се напрежение между Иран и Израел, съобщи днес външното министерство в Хага. Представителствата ще продължат да изпълняват другите си функции.

Утре ще се вземе решение дали в понеделник консулските отдели ще бъдат отново отворени. Нидерландските представителства в региона често са затворени за посетители в събота. Вчера външното министерство посъветва нидерландските граждани да отложат пътувания до Израел и до кюрдския автономен регион в Ирак, ако не са спешни.

Засилващото се напрежение между Иран и Израел е „много притеснително“, заяви нидерландската външна министърка Ханке Бройнс Слот.

На 1 април двама бригадни генерала и още петима членове на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция бяха убити при предполагаем израелски въздушен удар по иранското посолство в Дамаск. Иранското ръководство се закани на няколко пъти да отвърне на удара.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани