Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Британският премиер потвърди, че британски самолети са свалили ирански дронове по време на снощната атака срещу Израел

[post-views]
Британският премиер Риши Сунак определи датата на общите избори за 4 юли

Британският премиер Риши Сунак заяви, че британски военни самолети са свалили ирански дронове по време на снощната атака срещу Израел и призова „благоразумието да надделее“, за да се избегне ескалация на конфликта, предаде Ройтерс.

„Мога да потвърдя, че нашите самолети наистина свалиха няколко ирански щурмови дрона“, заяви Сунак пред медиите.

„Ако тази атака беше успешна, последиците за регионалната стабилност трудно биха могли да бъдат преувеличени. Ние подкрепяме сигурността на Израел и по-широкия регион, което, разбира се, е важно и за нашата сигурност тук, у дома. Това, от което се нуждаем сега, е да надделее благоразумието и разсъдливостта“, добави той.

Очаква се Сунак да се включи в дискусиите между лидерите на Г-7 по-късно днес.

„Важно е да се координираме със съюзниците и в този момент ще обсъдим следващите стъпки“, каза той.

Британският министър на отбраната Грант Шапс, на свой ред, съобщи в мрежата „Екс“, че през уикенда Великобритания е изпратила допълнителни самолети в района, за да засили присъствието си, и че дроновете, прехванати от тези самолети, са били „изстреляни от Иран и неговите съюзници“.

Междувременно двама източници от западното разузнаване съобщиха, че повечето от иранските дронове, прелетели над въздушното пространство на Сирия по време на снощните ударите на Техеран, са били свалени от израелски и американски самолети, преди да достигнат целите си в Израел.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани