Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът Раиси заяви, че Иран е „дал урок“ на Израел, иранското външното министерство обвини Великобритания, Франция и Германия в „двойни стандарти“

[post-views]
Инцидент е станал с хеликоптера на президента на Иран, съобщават ирански медии

Иранският президент Ебрахим Раиси заяви, че Корпусът на гвардейците на Ислямската революция е „дал урок“ на заклетия враг на страната Израел., предаде ДПА.

„Наказанието за агресора, каквото беше искреното обещание на могъщия и мъдър лидер на Ислямската революция, се осъществи“, се казва в изявление на Раиси, публикувано от президентската канцелария.

Раиси също така предупреди съюзниците на Израел да не предприемат контраатаки. „Съветваме поддръжниците на окупационния режим да оценят това отговорно и пропорционално действие от страна на Ислямска република Иран“, добави той.

Междувременно министерството на външните работи на Иран днес извика посланиците на Великобритания, Франция и Германия, за да постави под въпрос по думите на ведомството „безотговорната им позиция“ по отношение на ответните удари на Техеран срещу Израел, предаде Ройтерс.

Трите европейски страни осъдиха нападението на Иран с дронове и ракети срещу Израел, което бе в отговор на бомбардировката на консулството на Иран в Сирия на 1 април.

Директорът за Западна Европа в иранското външно министерство обвини трите страни в „двойни стандарти“, тъй като по-рано този месец те се противопоставиха на изготвено от Русия изявление на Съвета за сигурност на ООН, което щеше да осъди нападението на Израел срещу комплекса на иранското посолство в Сирия.

„Военните действия на Иран срещу базите на ционисткия режим (Израел) са изцяло в рамките на правото на законна отбрана, предвидено в член 51 от Устава на ООН, и са в отговор на редица престъпления, включително неотдавнашното нападение срещу комплекса на посолството в Сирия“, заяви служителят.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани