Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Вътрешните министри на България и Германия ще посетят ГКПП „Капитан Андреево“

[post-views]
ГКПП "Капитан Андреево"

Българският служебен министър на вътрешните работи Калин Стоянов и германският федерален министър на вътрешните работи и родината Нанси Фезер ще посетят граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Капитан Андреево“, съобщиха от МВР.

На място Стоянов ще запознае германския си колега с работата на граничните власти на пункта и с дейността на Тристранния център за полицейско и митническо сътрудничество.

В края на февруари изпълнителният директор на Европейската агенция за гранична и брегова охрана (Фронтекс) Ханс Лейтенс също посети ГКПП „Капитан Андреево“.

На 8 април Европейската комисия отчете положителни резултати от оказаната от Европейския съюз (ЕС) подкрепа за охраната на външните граници на България и Румъния. Отбелязан бе напредък при връщането на мигрантите без право на престой в ЕС, подобрени бяха процедурите за предоставяне на убежище, чувствително бе подобрено противодействието на каналджиите, заяви Оливие Ониди, зам.-директор на дирекцията на ЕК по въпросите на Шенген и вътрешната сигурност в ЕС, който говори пред евродепутатите от комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

През март стартира съвместната операция на „Фронтекс“ и Главна дирекция „Гранична полиция“ по утрояване на граничните служители на ЕС по българо-турската граница, съобщиха тогава от пресцентъра на „Гранична полиция“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани