Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отломки от свален руски дрон раниха дванадесет души, сред които и дете, в Централна Украйна; една жертва от бомба на изток

[post-views]
Отломки от свален руски дрон раниха дванадесет души, сред които и дете, в Централна Украйна; една жертва от бомба на изток

Отломки от свален руски дрон паднаха в населено място в близост до град Днепър в Централна Украйна и раниха дванадесет души, предаде Ройтерс, като се позова на информация от началника на военната администрация на Днепропетровска област Сергий Лисак.

Той каза, че частите от безпилотния летателен апарат са се оказали в Любимвска община. Сред ранените има и дете, а над 30 частни жилища са понесли щети.

Лисак казва още, че руските сили са подложили на артилерийски обстрел 11 пъти град Никопол, който е честа мишена и се намира срещу контролираната от Москва Запорожка АЕЦ. Началникът на областната военна администрация заяви, че там са ранени четирима души.

Същевременно началникът на военната администрация в източната Донецка област Вадим Филашкин обяви, че има една жертва при пусната от въздуха бомба по пететажен жилищен блок в град Очеретине. Двама души са ранени.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани