Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Силите на САЩ са унищожили над 80 дрона и поне 6 ракети, насочени от Иран и Йемен срещу Израел, обяви американското Централно командване

[post-views]
Израелски ракети удариха обект в Иран, съобщи телевизия Ей Би Си

Американските сили, подпомогнати от ексадрени миноносци от състава на армията, ръководен от Европейското командване на САЩ, са унищожили онзиден и вчера над 80 еднопосочни щурмови дрона и поне 6 балистични ракети, насочени срещу Израел от териториите на Иран и Йемен, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение от днес на Централното командване на въоръжените сили на САЩ (СЕНТКОМ).

Сред поразените цели са балистична ракета, намираща се все още на своята мобилна система за изстрелване, и седем безпилотни летателни апарата. Те са били унищожени на земята, преди изпращането им по посока на Израел от територия в Йемен, контролирана от местните бунтовници хуси, са написали от СЕНТКОМ в социалната платформа „Екс“.

В нощта на събота срещу неделя Иран атакува израелската територия с над 300 дрона и ракети в отговор на предполагаемия израелски удар срещу иранското консулство в сирийската столица Дамаск на 1 април, който причини смъртта на висши командири от иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция, припомня Ройтерс.

„СЕНТКОМ остава на линия в подкрепата си за Израел в защитата срещу тези опасни действия на Иран. Ще продължим да работим съвместно с нашите регионални партньори, за да засилим местната сигурност“, обяви армията на САЩ.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани