Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Служебният премиер Димитър Главчев ще участва в извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел

[post-views]
НАТО осъжда зачестилите руски въздушни удари по Украйна

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще участва в извънредното заседание на Европейския съвет на 17 и 18 април в Брюксел, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Държавните и правителствените ръководители ще обсъдят новия пакт за европейската конкурентоспособност, отношенията Европейски съюз-Турция, ситуацията в Украйна и в Близкия Изток. 

В сряда в белгийската столица служебният премиер Димитър Главчев ще присъства на прием за членовете на Европейския съвет от Негово величество краля на белгийците Филип I.

Ситуацията в Близкия Изток бе сред обсъдените теми и на днешната среща на служебния премиер Главчев с представители на службите за сигурност в Министерския съвет. Главчев акцентира върху значението на професионалната и прецизна работа на службите. „Вие сте основата на националната сигурност на страната“, каза още служебният министър-председател. В разговора участваха председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) Антоан Гечев, директорът на Служба „Военна информация“ (СВИ) бригаден генерал Венелин Венев и началникът на Национална служба за охрана (НСО) бригаден генерал Емил Тонев.

(БТА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани