Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Европейският съвет ще обсъди подкрепата за Украйна, отношенията с Турция, обстановката в Близкия изток и състоянието на икономиката

[post-views]
ЕС

Европейският съвет ще заседава днес и утре извънредно, като в дневния ред са включени въпросите за подкрепата за Украйна, отношенията с Турция, обстановката в Близкия изток, състоянието на европейската икономика.

Предвижда се довечера участниците в заседанието да разговарят по темите от международния дневен ред. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел посочи в навечерието на срещата, че постоянните руски удари по украинската енергийна инфраструктура налагат ускоряване на доставките на военна помощ и особено на средства за противовъздушна отбрана за Украйна. Той добави, че ЕС настоява за спиране на огъня в Газа и изрази очакване държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС да осъдят нападението на Иран срещу Израел. По отношение на Турция Мишел отбеляза нуждата от развитие на взаимоизгодно сътрудничество. Той допълни, че е необходимо да бъде изразена също подкрепа за Ливан.

Утре участниците ще обсъдят въпроси от областта на икономиката и нуждата от облекчаване на бюрокрацията при работата на дружествата, за да бъдат конкурентоспособни. Мишел посочи, че е необходимо да бъде преосмислен подходът към осигуряването на държавна помощ.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани