Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ще поискаме да бъде свикано заседание на Съвета НАТО-Украйна, заяви Володимир Зеленски

[post-views]
Зеленски критикува бавното предоставяне на западна помощ за противовъздушна отбрана

Киев ще поиска да бъде свикано заседание на Съвета НАТО-Украйна за защитата на въздушното пространство и доставката на системи за противовъздушна отбрана и ракети, заяви във вечерното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски, цитиран от Укринформ.

„Украйна ще поиска среща на Съвета НАТО-Украйна, която да бъде посветена на защитата на въздушното пространство, доставката на средства за ПВО и съответните системи и ракети“, каза украинският лидер.

Той добави, че страната му усилено работи за постигането на реални резултати на Световната среща на върха за мир в Украйна.

Президентът благодари на всички лидери и държави, които тази седмица изразиха готовност да участват в този форум, който ще се състои в Швейцария. Зеленски изказа благодарност конкретно към германския канцлер Олаф Шолц за усилията, лидерството и правилната международна комуникация, които той е показал при посещението си в Пекин, и за сигналите, които са дошли от китайската столица.

Според Зеленски Китай може да спомогне за възцаряването на справедлив мир в Украйна и за стабилността на международните отношения.

Украинският президент добави, че срещата на върха в Швейцария представлява реална възможност Уставът на ООН и неговoто предназначение и принципи да сработят.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани