Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Еврокомисарят Илва Йохансон и министърът на вътрешните работи на Румъния Каталин Предою пристигат днес на работно посещение в България

[post-views]
Еврокомисарят Илва Йохансон и министърът на вътрешните работи на Румъния Каталин Предою пристигат днес на работно посещение в България

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон и заместник-председателят и министър на вътрешните работи на Румъния Каталин Предою пристигат днес на работно посещение в България. Те са поканени от служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В рамките на посещението Стоянов и Предою се очаква да подпишат двустранен Протокол за изменение на Споразумението между правителствата на България и Румъния. Документът касае трансграничното полицейско сътрудничество по наказателни производства.

По време на визитата си Илва Йохансон ще посети летище София, за да се запознае с новата организация във връзка с присъединяването на България към Шенгенското пространство. 

Приемането на България и Румъния в Шенген е важна стъпка, заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон по повод представянето на доклад за състоянието на Шенген година преди навършването на 40 години от премахването на вътрешните европейски граници.

Европейската комисия посочва, че предстои приложението на последните законодателни промени, насочени към повишаване на сътрудничеството между силите на реда и може да се очаква отпадането на вътрешните гранични проверки там, където все още продължават.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани