Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Майкрософт“ засече руски кампании в САЩ, целящи да повлияят на американските президентски избори

[post-views]
"Майкрософт" засече руски кампании в САЩ, целящи да повлияят на американските президентски избори

Компанията „Майкрософт“ е засякла в рамките на последните 45 дни руски онлайн кампании в САЩ, които имат за цел да повлияят на тазгодишните американски президентски избори, предаде Ройтерс, като уточни, че активността на подривната дейност е по-слаба в сравнение с предишните избори.

Според доклад експертите, ангажирани в проучването от фирмата, от свързани с Русия профили в интернет се разпространява съдържание, което цели разединение на американското общество, включително по темата за американската помощ за Украйна, която се отбранява срещу Русия.

Активността е по-слаба в сравнение с предишните избори, но проучващите експерти на „Майкрософт“ предупреждават, че това може да е само началото.

Руското посолство във Вашингтон не е отговорило на запитването от Ройтерс за коментар, но от агенцията припомнят, че миналия месец Кремъл заяви, че няма да се намесва в американските избори през ноември. Русия отхвърляше американските обвинения за предполагаема своя намеса в изборите за президент в САЩ и през 2016, и през 2020 г.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани